bwt is expert in...

waterontharders

zoet water in een handomdraai

Waterontharding is de enige methode die de kalk volledig uit het water verwijderd: bij alle andere systemen blijft er kalk in het water.

Kalkrijk water laat zijn sporen na

Waterontharders zijn de gemakkelijkste manier om zacht water te genereren in gebouwen. België kampt nu eenmaal met een hardwaterprobleem. Een waterontharder is dus onmisbaar in elk appartementsblok of kantoorgebouw, maar ook in ziekenhuizen, fabrieken, en andere collectieve en industriële toepassingen. BWT beschikt over een breed gamma aan waterontharders dat een oplossing biedt voor elk verbruiksprofiel. Een BWT waterontharder voorkomt onhygiënische kalksporen, onnodig onderhoud en verlengt de levensduur van sanitair en apparaten. 
douche water

Hoe werkt een waterontharder?

BWT-waterontharders verwijderen kalk uit stadswater door ionenwisseling. Dit gebeurt in twee fases. Tijdens de onthardingsfase trekken de polystyrene harsbolletjes in de ontharder calcium- en magnesium-ionen in het harde water aan. Deze ionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water, vervangen dan de natrium-ionen op de harsbolletjes. De natrium-ionen spelen mee met het water, wat hierdoor zacht wordt.

perla seta

It seems you come from France. Follow the link below to go to your local website for France or select another country.

Continue